APŽELDINIMO PAGRINDŲ KURSAI

apzeldinimo kursai

Norintiems susipažinti su sodo menu, fitodizainu, bei siekiantiem tvarkos aplinkoje sodo meno avilys“ kartu su VU botanikos sodu organizuoja apželdinimo pagrindų kursus.

Kursų pradžia2015 metų Vasario 21 d. šeštadienį, 10 val. užsiėmimų pradžia. Vietų skaičius ribotas.

Trukmė: 60 akademinių valandų.
Laikas: Šeštadieniais nuo 10 val. Trunka 8 akademines valandas.
Vieta: VU Kairėnų Botanikos sodas.
Kaina: 980 lt (metinis abonementinis lankymosi Botanikos sode bilietas yra dovana kursų lankytojams).

Šiuo metu galima registracija įkursus el. paštu sodomenoavilys@gmail.com.
Registruojame sumokėjusius 200 Lt avansą iki Spalio 16 d.
Seb bankas LT40 7044 0600 0760 7767
Eurika Urbonavičiūtė.
Galutinis atsiskaitymas pirmą kursų dieną.

Mokymosi eigoje kiekvienas galės susikurti savo individualiai pasirinktą apželdinimo projektą (Jūsų asmeninės sodybos, aktualios erdvės ar išgalvotą).

Kursų metu sužinosite:

  • ko reikia gražios ir darnios aplinkos sukūrimui (Projekto sudarymas – teorija ir praktika, sodų istorija, stiliai ir tipai, sklypo paskirstymas pagal funkcines zonas, kompozicija, ritmas, spalvos, šviesa, šešėlis, augalų žymėjimas projekte, vizualizacija, apželdinimas),
  • apie augalus ir jų priežiūrą (Augalo prisitaikymas prie aplinkos sąlygų (apšvietimas, drėgmė, dirva), augimo greitis, augimo formos. Augalų grupės: vienmečiai, dvimečiai, daugiamečiai, visžaliai, viksvos, smilgos, krūmai, medžiai,vijokliai, vandens augalai. Augalai želdiniuose (struktūriniai-architektūriniai, užpildantys-dengiantys, lapijos spalva, dekoratyvumas metų laikuose, kvapas, nauda). Augalų bendrijos gamtoje ir sode (pieva, prerija, miškas, aukštikalnės, alpinariumai). Vandens telkinius (vietos parinkimas, natūralus, dirbtinis, vandens augalai). Ekologiškas sodas ir kodėl jame netręšiame ir nepurškiame (kenkėjai, ligos)).
  • žmogaus gyvenamosios aplinkos formavimo principus kaip sutvirtinti šlaitus, apie grunto paruošimą, lygius, drenažą, vejos įrengimą ar natūralią pievą, tvenkinio įrengimą, gėlyną, prieskonių ir vaistažolių sodelį, kaip paruošti žemę skirtingo rūgštingumo dirvą mėgstantiems augalams (pvz. šilauogėmrododendrams), kaip sodinti ir tvarkytis su dekoratyviniais, kultūriniais ir laukiniais augalais, apie biologinės įvairovės reikšmę sode ir tt.
  • kaip skiepyti, genėti, formuoti augalus.
  • apie augalų, meno ir architektūros sintezę su žaliąja idėja (mažoji architektūra ir dekoro elementai sode (nuo pavėsinių, pergolų, sodo baldų, takelių iki girdyklų, inkilų, vabzdžių namelių…) Balkonų ir terasų apželdinimas. Konteineriniai augalai. Kambariniai augalai – augalų fitodizainas, žiemos sodai, augalų kolekcijos.
  • kapavietės – mūsų protėvių namai. Mokysimės įrengti ir prižiūrėti.

Šie kursai – ypatinga edukacinė programa, siūlanti išskirtinę galimybę teoriją derinti su praktika ir betarpiškai susipažinti su didžiule augalų bei kita biologine įvairove Botanikos sode ir su sodų kultūra. Mūsų tikslas – padėti norintiems sukurti savo sodą, suprasti Gamtą ir gyventi su ja darnoje. Sodas – pasaulio modelis. Baigę kursus gaus jų baigimo pažymėjimą. Nuorodos:

  1. Kaip mus rasti;
  2. Autobusų grafikas (18 ir 38 maršruto autobusai);
  3. Sodo meno avilys Facebook’e.

Dovanų kortelė kursams – 980 Lt. Dovana Jums – metinis lankymosi Kairėnų botanikos sode bilietas.

Sumokėti galima:
Seb bankas LT40 7044 0600 0760 7767
Eurika Urbonavičiūtė.