Statūs šlaitai kuriant landšaftą – ne bėda, o gėris, jei sumaniai juos sutvarkysite.  Ne paslatis, jog dažnai tenka gelbėti užsakovus priimant įdomius iššūkius. Kartais sudėtingo landšafto sprendimai yra ne pigūs, tačiau galutinis rezultatas atperka viską. Šiandien noriu pasidalinti savo kurta aplinka ir šlaitais Rudens gatvėje Vilniuje. Su įgyvendinimu ir savo žiniomis prie projekto prisidėjo mano gera bičiulė taip pat landšafto specialistė Zita Dubietienė. Didelis Ačiū Jai.

Viskas prasidėjo nuo užsakovo prašymo sukurti įsimintiną, išskirtinio grožio projektą, bei išspręsti sunkiai sutvarkomus, žole apaugusius, probleminius šlaitus.

Toliau vyksta situacijos analizė, būsimų vizualizacijų kūrimas bei jų derinimas su užsakovais. ( paveikslėliai prieš aplinkos tvarkymą žemiau)

objektas iki
objektas iki3
taip atrodė objektas iki 1

Vizualizacijų Kūrimo procesas: (Paveikslėliai žemiau)

apzeldinimo vizualizacijos
apzeldinimo vizalizacijos
apzeldinimo vizualizacijos
apzeldinimo vizualizacijos

Toliau vyksta projekto  įgyvendinimas, kurio metu prieš tai derinti landšafto sprendimai koreguojami vietoje: vykstant kūrybiniam procesui ( visai kaip tapant paveikslą) augalai grupuojami pagal spalvas, pastumiami į reikiamą vietą – sukuriama landšafto harmonija ir spalvinė nuotaika.
Vėliau kuriamos kompozicijos naudojant kompozicijos ir harmonijos kūrimo principus. Savo projektuose, kaip ir šiame, nuo pradžios iki pabaigos dalyvauju asmeniškai, taip užtikrinu darnią kūrybinio proceso eigą ir kokybišką projekto įgyvendinimą.

Labai noriu padėkoti šio objekto savininkams už pasitikėjimą, bei visišką kūrybos laisvę, ko pasėkmė – puikus rezultatas. (Paveikslėliai žemiau)

apzeldinimas 1
apzeldinimas 2
apzeldinimas 3
apzeldinimas 4
apzeldinimas 5
apzeldinimas
apzeldinimas 6
apzeldinimas 7

Beje, kviečiu visus pradedančiuosius ir profesionalus į apželdinimo kursus, kurių metu mielai pasidalinsiu savo žiniomis apie landšafto kūrimą, kompozicijos principus, aplinkos harmonizavimą. Sekite mano facebooka, kad sužinotumėtė tikslią data, kursai prasidės šį rudenį, spalio mėn.

Linkėjimai,

Landšafto dizainerė
Eurika Urbonavičiūtė